Arpasel afi sau a nu fi

Planul e simplu:

Mergem la Arpasel, facem peretele marelui V, facem bivuac si dimineata devreme profitam de zapada intarita de ger si apoi vedem ce ne asteapta mai sus...
Problemele apar inca de jos, coechipierul meu, Cristi ramine la Sibiu sa rezolve niste chestii urgente. Alin si Adi Marcu din Tm, sint hotariti pt Arpasel asa ca si in echipa cu ei ar fi o solutie, cu toate ca in echipa de trei se pierde mult timp...

Vremea e destul de schimbatoare, ramine sa vedem cum sint conditiile privind de aproape.
Baietii merg direct spre V, eu impreuna cu Oana urcam intii pe Buteanu, si apoi pe creasta spre V-ul Arpaselului. Ceata a cuprins in totalitate muntele, in rastimpuri sintem in white-out.

Ii ajungem pe baieti undeva la mijlocul crestei spre saua V-ului, se misca incet ca nu prea stiu zona, chiar daca creasta nu e foarte dificila. Intradevar sint cornise si e bine sa mergi cu atentie, oricum retin amanuntul. In V discutam o tira le zic cam pe unde merge linia traseului si convenim sa ne intilnim dimineata daca se mai intreapta vremea, nu am mari sperante, presiunea a scazut destul de mult intre timp dar merita incercat.
Alin se descurca bine urca peretele V-ului, apoi baietii isi fac o grota pentru bivuac.
Impreuna cu Oana ne intoarcem in Balea, urmind sa uirc singur dimineata daca e vreme buna...Spre seara incepe sa ninga si presiunea continua sa scada...Sperantele se cam duc, mergem seara la chef-ul scolii nationale Salvamont.

Dimineata ne intimpina cu ceata si ninsoare usoara...(a nu fi)
Oricum ma duc singur spre V, poate apucam sa ne cataram in peretele Buteanului, dupa ce se retrag. Spre 12 incepe sa se mai lumineze si se molcomeste si vintul, dar e prea tirziu.
Pina la "revolver" merg pe schiuri de acolo pe jos, il vad pe Alin muncindu-se sa recupereze coarda lasata de seara in perete. E clar, s-a dus si ziua de catarat...
Oricum ca sa nu ma plictisesc ma duc pe creasta spre Arpasel, merg incet ca a inghetat azi noapte si e expus locul, ma intilnesc cu ei aproape de V.

Ne reunim si constatind ca practic e gata tura o dam spre Balea. Ii boscorodesc o tira ca umbla fara schiuri si pierd mult timp, da au timp sa invete :)).

Aici impreuna cu prietenii de la Salvamont (fost Sibiu viitor Cirtisoara-prietenii stiu de ce), facem o coborire memorabila pe Valea Doamnei.

Niciun comentariu: