Winter Storm

27 dec 2009
Pornim la drum(Cristi S, Ioana, Cristina, Claudiu si cu mine), pe la 5am de la Poiana Neamtului, in ciuda prognozei mai mult decat pesimiste...

Incepe sa ninga, zapada nu este de loc...

Ajungem la Barcaciu in zori, bem un ceai si in ciuda privirilor dezaprobatoare ale tuturor, continuam, scopul ar fi fost sa ajungem undeva spre Caltun.

Stim ca avem sanse minime de reusite dar prefer sa esuez incarcand...

Iesim mai sus de cabana Barcaciu ninge viscolit si bate vantul sustinut 50/60 km/h.
Pe masura ce urcam insa se transforma in furtuna de zapada.
Aprox 80-90km/h cu rafale care depasesc bine 120m/h, uneori doborandu-ne.
Dupa aprox 30minute de truda, decidem sa ne retragem, e evident ca in conditiile astea nu razbim...revenim maine.Ne reintoarcem la cabana.

28-12-2009
A nins toata ziua si toata noaptea, dar vantul pare sa se fi potolit.
Dimineata plecam mai tarziu, hotarati sa urcam si sa mergem cat de mult putem...sa vedem cat ne tine.Ajungem in creasta pe piciorul Scarisoarei, pe ceata, ninsoare viscolita si frig (sub-8*C).
Ne sincronizam la fix cu vantul care isi schimbase directia si dupa orele diminetii creste serios in intensitate.
Sufla cu peste 100km/h.
Valurile de zapada ridicate ne invaluie intr-un white-out total, santem nevoiti sa ne legam in coarda ca sa cautam creasta, peste tot s-au format placi din zapada viscolita. Vizibilitatea sub 2m. Bajbaim pe drumul de retragere pana nimerim coborarea.
Rezultatul ceva degeraturi usoare la fata pentru cei mai tineri :)...Dupa asta am coborat, vremea s-a schimbat , s-a incalzit sin in 2 zile s-a totpit aproape de tot zapada...:(

Un comentariu:

varverica spunea...

Uai... ce vant!