Riding , Free Riding

Balea, iarna asta are ceva mai multa zapada decat in capitala...deocamdata.

Pe scurt: ajungem seara la Lac, vremea e super, zapada ok, cam putina pe vale, dar practicabila.
Stam de povesti cu pretenii de la Salvamont pana tarziu...
 
  
 

A doua zi devreme ma duc sa dau un control, pana in Curmatura Balii, la claparii de tura pe care tocmai mi i-am luat...dezastru total, mai ca-mi sar din picioare.
Intors la cabana, iau in picioare toti ciorapii pe care-i am la mine, in fine desi nu e comod de loc, macar nu ies din clapari.
 
  
  
 

Dam o tura pe valea Doamnei pana jos la cabina, vremea e super faina, zapada e aproape destula si e ok, pe ici pe colo cate o scandura, dar in mare nimic periculos. Scurta pauza la stana, stat la soare, bucurat de munte.
 
 

La Cascada, ne intalnim cu Kici insotit de inca un prieten din Sibiu, urcam cu cabina si mai dam inca o tura pe Doamnei. Vine cu noi si Jafar. De data asta a urcat ceatza, dar avem noroc cu urmele facute mai devreme. In fine bag o tranta destul de tzapana, trec peste o saritoare de aproape 2m, am inca reflexe bune ma rostogolesc inca citiva m...si evaluez situatia. Unghia de la degetul mare de la mana stanga o s-a desfacut de pe carne si manusa e sfartecata. In rest o intindere foarte usoara l;a umarul drept....ieftin.
 
  
  
 

Mi-a cam taiat elanul...
A doua zi se anuta vijelie, vant si ninsori serioase.
Peste noapte bate vantul si transforma toata zapada intr-o platosa solzoasa si nu foarte agreabila de skiat. Coboram pe valea Balii, ii ajutam pe cei de la cabina sa monteze un banner urias pe cladirea telecabinei si pe cand se dezlantuie codul galben terminam si plecam catre case...



2 comentarii:

Baloc Cristoff bucuresti spunea...

Salut! Zi-mi si mie te rog cateva lucururi mai detaliate despre compatibilitatea dintre schiuri de powder(freeride) si tura(tura~scurta). De ex niste schiuri cu waist mai mare de 90 merg? Pe de alta parte niste legaturi de tura (nu Dynafit) cat de compatibile sunt cu astfel de schiuri late? SI inca o intrebare, cat de mult se simte diferenta intre o legatura de tura si o legatura de schi alpin la o coborare pe zapada nebatuta ? dar pe zapada batuta? daca exista vreo diferenta. Ma adresez tie fiindca urmaresc de mult blogul si am incredere in raspunsul tau.:) SAlut

Baloc Cristoff bucuresti spunea...

email: neverremind@yahoo.com