Ski alpinism Retezat

Vineri seara urcam la lumina palida a frontalei spre Gentiana. Zapada e superfaina si suficienta pentru ski prin padure... Ajungem la Gentiana in jur de 1,30 AM
Sambata muntele ne intampina cu o ceata deasa si minima vizibilitate. Merg impreuna cu Gianina, Alin, Mihnea si Andrei spre vf Retezat. In afara de Mihnea si Gianina lumea nu pare foarte motivata sa orbecaie prin ceata...Urcam prin saua Stanisoara, creasta Stanisoara, saua de iarna si vf Retezat.

Ajung pe varf destul de tarziu dupa 3, urmat la scurt timp de Mihnea si Alin. Gianina si Andrei au abandonat undeva la 100m de platoul varfului.
La coborare avem noroc cu o scurta fereastra de vizibilitate si coboram rapid ...
Seara ne intalnim cu grupul vesel al timisorenilor. Din pacate Horia nu are skiuri asa incat planul initial de a face impreuna o tura se schimba.
Duminica impreuna cu Mihnea pornim spre creasta Pietrele pe skiuri.
Desi nu e f multa zapada, fara schiuri ar fi fost chinuitor din cauza zapezii neconsolidate.
Pe skiuri urcam destul de repede pana in creasta dar apoi pe portiunile in care mergem cu ele in spate ne afundam uneori pana la brau si inaintam incet
Coltarii scrasnesc pe stancile acoperite superficial de zapada

Dupa ce trecem de portiunea mai accidentata a crestei ne punem iar pe skiuri si ianintam rapidCoboram prin saua Pietricele si dupa o scurta pauza la Gentiana ne continuam coborarea.


Un comentariu:

Sorella spunea...

Superbe poze, superba tura
Azi mi'am comandat schiuri de tura si eu :-)