Revelion pe custuri fagarasene

In 27 dec urcam la cab Negoiu, pe 28 si 29 ne cataram pe cascadele din caldarea Saratii


Pe langa cataratul pe gheata invatam sa folosim protectiile pentru gheata si stanca, sa amenajam o regrupare si inclusiv invatatm sa facem Abalakov. Apoi facem exercitii de cautare in caz de avalansa folosind pieps-uri, sonda, lopata.
Monica si Stefan pe cascada...
Descoperind tainele Abalakov-ului
In 30 dec pe o vreme superba urcam pe vf Negoiu, cu Monica, Anca, Marian, Stefan, Adi si Ovi
Ultimii pasi spre varf

Toata echipa pe varful Negoiu 

 La coborare facem exercitii sa vedem cat de rapid sapam o grota pentru un eventual bivuac de urgenta
Pe 31 nu lasam garda jos ci urcam impreuna cu Anca si Marian si facem o tura frumoasa pe vf Serbota, Mazgavele si coboram prin caldarea Serbotei spre Negoiu unde ne pregatim de revelion.


In 1 ian ne dezmeticim mai greu dar apoi urcam iar la gheata si facem scoala de alpinism in circurile caldarii Saratii iar apoi ne bucuram dinou de cascadele de gheata. A fost un mod ideal de a incepe anul asa cum trebuie impreuna cu Oana, Anca, Marian si Ovi.
 Marian in escalada pe cascada de gheata...

In 2 ian impreuna cu Monica, Stefan si Ovi parcurgem una dintre cele mai spectaculoase si dificile portinuni din creasta principala Fagaraseana, Custura Saratii. Nu e deloc usor pentru ca zapada e foarte proasta, si se rupe la fiecare pas, dar reusim sa trecem fara probleme serioase.
Monica si Stefan fac un adevarat tur de forta venind din Barcaciu si intoracandu-se seara inapoi la cabana.

Urmeaza apoi pe 3 ian o alta tura foarte speciala pentru mine, ascensiunea varfului Ciortea pornind de la cabana Barcaciu, avandu-i parteneri de asta data pe Andrei si Andreea.
Dupa ce invatatm notiunile de baza pentru o astfel de ascensiune pornim la drum. Parcurgerea crestei peste varful Garbova e destul de expusa dar ne descurcam foarte bine.

Ajungem pe varf cu o mica intarziere , 20min fata de timpul propus, nu zabovim prea mult  pe drumul de retragere si ajungem la cabana odata cu intunericul..


Ajunsi la cabana stam cu totii  la o ciorba si-un ceai impreuna cu prietenul nostru Mihai, cabanierul de la Barcaciu, apoi impreuna cu Ovi coboram spre Sibiu.

Niciun comentariu: