Nu vrem garduri pe munte!




APEL LA ACTIUNE pentru stoparea proiectului de lege referitor la modificarea legii ariilor protejate (OUG 57/2007), ce restrange masiv si abuziv practicarea turismului si sporturilor montane.

In aceste zile la Parlament se pregateste un proiect de lege care modifica regimul legal al ariilor protejate, afectand mare parte din masivele montane din Carpati. Daca va fi aprobat in forma lui actuala, se vor institui restrictii si interdictii extrem de dure si nejustificate pentru toate formele de turism activ nemotorizat si sport montan, adica drumetie, speologie, alpinism, escalada, mountain-bike, schi de tura, free-ride, parapanta, deltaplan, rafting, canyoning.

E vorba, printre altele, de:
- interdictia totala de a parasi traseele turistice marcate (desi in multe masive montane nici nu sunt aproape deloc trasee marcate, sau sunt doar cateva), indiferent de mijlocul de deplasare: pe jos, pe schiuri, pe bicicleta, pe cal
- interdictia totala de campare in afara camping-urilor special amenajate (desi in majoritatea masivelor montane nu exista deloc campinguri amenajate, si chiar unde exista sunt foarte putine si prin amplasare nu acopera nevoile turismului montan)
Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 57/2007 se poate consulta aici:
http://www.cdep.ro/comisii/administratie_publica/pdf/2011/rs716_07.pdf
Daca sunteti de acord cu protestul impotriva adoptarii acestui proiect de lege va puteti manifesta adeziunea adaugandu-va in tabelul de mai jos. Acest protest va fi transmis prin email Comisiei pentru Administratie Publica din cadrul Parlamentului.

3 comentarii:

catalin spunea...

sigur ca sunt impotriva la prostia asta, cat sa reduca libertatea, ce dracu sa faca un tarc ca la zoo sa ne tina acolo, oricum alea sunt arii protejate doar cu numele ca altii taie padurea unde noi consideram ca sunt arii protejate, si daca mergem pe jos atunci stricam natura, numai cretini pot sa gandeasca asa ceva, categoric impotriva.

Baloc Cristoff spunea...

unde este tabelul?

Baloc Cristoff spunea...

gata l-am gasit.. il cautam prea jos.